Sumber: ButterKicap |
Tambahkan satu sudu besar Mayonis didalam bancuhan telur dan pukul hingga sebati. Mayonis akan menjadikan telur dadar menjadi gebu, lembut dan bertambah sedap!
2. Tapis Telur Yang Telah Dipukul
Pecahkan telur ke dalam mangkuk dan pukul telur sehingga menjadi kembang. Setelah itu tapiskan telur tadi untuk menapis buih-buih yang ada pada telur. Selepas itu barulah dimasukkan bahan-bahan yang lain.
3. Pukul Telur Dengan Lebih Lama
Pecahkan beberapa biji telur kemudian pukul telur dengan lama sehingga kembang. Setelah itu anda boleh menambahkan bahan-bahan lain mengikut kemahuan anda.
5. Tambah Serbuk Penaik
Serbuk penaik juga boleh ditambahkan didalam bancuhan telur dan pukul sebati. Serbuk penaik akan membuatkan telur dadar menjadi gebu,lembut, cantik dan bertambah enak.
4. Tambahkan Sedikit Air
Pecahkan telur di dalam mangkuk dan masukkan sedikit air. Kemudian pukul hingga kembang dan goreng seperti biasa.
Rujukan: Mingguan Wanita
Rujukan: Mingguan Wanita
Comments :
0 comments to “5 Petua Goreng Telur Gebu & Sedap!”
Post a Comment